Mislim da svaka žena treba da se oseća lepo i udobno u svojoj koži i savetovala bih svakoj da momentalno podigne svoje samopouzdanje. To od svake zahtevam jer samopouzdanje ženi daje moć da ona bude ta koja odlučuje, koja privlači ili odvlači pažnju. U našoj prirodi je da čeznemo da lepo izgledamo, ali zar nije bolje da drugi čeznu za nama?

Tako – prvo pravilo dobrog izgleda jeste: Nauči da poštuješ sebe.

Mnoge dame se žale kako nemaju dovoljno vremena da se posvete svojoj lepoti. Međutim, istina stvarno nije takva. Dnevno nam ne treba više od pola sata da bismo bile sređene i uredne ili da odemo u park na brzi hod. Za mene je to već dovoljno savršeno utrošeno vreme za postizanje cilja kojem težite. Žena nikada ne sme sebi da dozvoli da se zapusti i preda. Moj savet je: doterajte se i ulica je vaša modna pista!

Kako se obući?

Svaka osoba treba da se oblači u skladu sa prilikom i dress codom koji ta prilika zahteva. Vreme i godine ne ograničavaju odevne komade, ali naše oblačenje u dobroj meri govori o stanju našeg uma. Ne zavaravajte se drugačijim idejama, jer će ljudi uvek suditi o vama, a vaše odevanje je uvek najlakša meta. Razmislite o poruci koju želite da plasirate okolini.

I zapamtite još jednu stvar: mlada ili starija, vitka ili punija – izazovnija će uvek biti ona dama koja ima harizmu i karakter i koja će znati s ponosom i šarmom da ponese šta god da obuče.

Ako me pitate šta za mene predstavlja moda – prvo što mi pada na pamet je da obožavam koliko znam da uživam u lepoti tog poroka. Ali ako želite moj iskren odgovor, moda je za mene i hrana i ljubav i sport i pozorište, jer svaki dan možeš igrati neku novu ulogu.

Ako govorimo o trendovima, ja volim da kažem da je pratiti trendove u današnje vreme ozbiljan maraton. Neko posustane, ali ja još uvek trčim dalje.

Hteli mi to da priznamo ili ne, moda je odraz današnjeg društva. Traženje identiteta kroz zvučna imena velikih firmi su zaokupile današnjicu modnog biznisa. Kreatori se okreću nekom “muškom” vijanju žene i mislim da nam ostavljaju malo prostora da budemo nežne, emotivne i zavodljive. Preterana golotinja i agresivnost koju pokazujemo kroz oblačenje je zamena za ono što su nekad bili dobar kroj i savršeni materijali. Prema mom mišljenju, tada žena je bila daleko jača u običnoj lepršavoj haljini, nego u skupom kombinezonu ispisanim nekim logoom. Teško je odoleti pritisku jednoličnosti koju nam globalizacija diktira – ali nije nemoguće. Šta više, imamo nikad veću šansu da pozitivno odskačemo od okoline i da budemo dobar primer. Iskoristite tu šansu.

A ako me pitate kako bih opisala svoj stil – rekla bih da on predstavlja mene samu. Oni koji bi odlučili da moje kombinacije posmatraju u tom svetlu, verujem da bi videli jednu lepu crtu ženstvenosti koja je uvek na nivou, da sam sigurna u sebe i da posedujem hrabrost i sklonost eksperimentisanju. Moj stil se, kao i ja sama, često transformisao, jer se ja teško vežem za jedan pravac i obožavam da ispitujem nove dimenzije lepog. Uz to, demografski faktori nekih država u kojima sam živela su značajno uticali na to da moj stil vremenom postane jedinstven i neukrotiv.

Postoje li neke stvari u vašem ormaru kojih se nikada ne biste odrekli?

Ako se ja pitam – najradije se ne bih ničega odrekla, jer to je prosto nemoguće, s obzirom na to da svaki komad garderobe u mom ormaru ima svoju priču, mesto i vreme, te ponekad zabavljam prijatelje pričajući im anegdote iz svojih kupovina. Imate li vi nešto što biste posebno izdvojili?🙂

U skladu sa letom, moje trenutne omiljene kombinacije su lepršave duge haljine uklopljene sa ravnim sandalama ili papučama, turbanom, šeširom ili maramom – ja to zovem moć detalja

Svaka od nas može biti atraktivna i izazovna samo ako to želi – bez obzira na godine! Ljubav je pokretač sigurnosti i lepote svake žene – svaka od nas mora da voli i da bude voljena.

Koje su bile najbolje modne godine?

To je razdoblje 40- tih godina, mislim da je moda tad rođena. Šta vi mislite?

No ipak, ako bih mogla da upadnem u neku vremensku kapsulu i da me odvede u bilo koju epohu – volela bih da me odvede u 18. vek, u kom se u svim umetničkim sferama javio stil rokoko. To isto važi i za ondašnju modu koju su odlikovale raskoš boja, svile, čipke i brokata. Srećom, korzeti su ostali prisutni i do dan danas, te je mnogo dizajnera poput Diora svoje najbolje kreacije dizajniralo upravo u ovom stilu.

Hvala na modnom poverenju!

Pratite moj intagram @stayclassy7334

Volela bih da u komentarima čujem i vaše mišljenje😊

Total
16
Shares