Ovo je broj kreativnosti i radosti. Trojka je ekvivalent Jupitera.

Trojke su u osnovi velika deca. Nezavisne su, hrabre, marljive i pouzdane. Uslužne su, istrajne i poslušne. Ipak, ne vole da budu podred jene. U životu žele da urade nešto veliko zbog čega će ih pamtiti. Ponekad započinju nešto novo, a da još nisu završili neku stariju obavezu. Najbolje je da imaju privatan posao i budu svoje gazde, jer trojke ne trpe šefove. Uvek govore šta misle i time samo povećavaju mogućnost stvore neprijatelje, pogotovo iz redova neistomišljenika. Rado pomažu drugima, čak i onima koji to ne traže. Otvoreni su za nove stvari i rado će ih prihvatiti, jer ne znaju za ograničenja. Kada čine zadovoljstvo drugima – čine ga i sebi.

Imaju talenta za neku vrstu umetnosti. Osećanja su im skladna i iskrena. Njihova jedina karakteristična mana je ljubomora. Postoji mogućnost stupanja u paralelne veze, što se kod njih uglavnom loše završi. To je zato što imaju tendenciju da budu veoma emotivno povedeni ako pokušaju da sede na dve stolice. Vole lepe partnere. U braku traže vernost, koju i sami pružaju. Ako treba da se žrtvuju za svoju porodicu, rado će to učiniti.

Ovi ljudi umeju da se smeju toliko dugo, čak i do onog momenta kada se više niko ne smeje. Nažalost, ovo je osobina zbog koje bi mnogi mogli da joj zamere. Sa godinama nauče da razmišljaju pre nego što nešto kažu ili urade. Tako postaju mudriji i zreliji. Sve dok u njima živi dete biće mladoliki i detinjasto srećni. Mogu da rade nekoliko poslova uporedo. Zarađuju na više strana. Posvećenost poslu je njihova najjača strana. Odgovorni su prema obavezama. Nisu prepotentni i rado će poslušati savete starijih. Lako grade prijateljstva i kontakte. Vole red i disciplinu. Imaju neku posebnu kreativnost koja im je data rođenjem.

Problemi nastaju kada se zatrpaju obavezama. Tada obitavaju u nekoj vrsti kreativnog haosa. Vole da se zabavljaju onda kada treba da rade i tu nikakva disciplinska mera ne pomaže mnogo. Opravdanje za takvo ponašanje nalaze u verovanju da će obaveze završiti kada budi imali više slobodnog vremena, ili misle da će to uraditi neko drugi. Moraju da nauče veštinu komunikacije koja će da dirne ljude u samo srce. Potrebno je da čuvaju energiju i da je ne rasipaju na mnogo strana da bi bili uspešni u svemu sto počnu. Treba da korisno upotrebe kreativnost i da teže nečemu što je umetnički  lepo.

Trojke, potrebno je da realno sagledate ko vam je prijatelj, a ko ne. Ovaj broj se zna tako duboko razočarati u ljude koje pogrešno proceni, a ta bol je samo njegova. Potrebno je da u život unese duhovnu komponentu i mudrost.

U prošlim životima, trojke su bile dobri glumci pevači, zabavljači. U ovom životu imaju slične talente, a umeju i da svoje duboke emocije iznesu na površinu. Previše mašte može da im škodi,  jer se bore da svoje planove dovedu do savršenstva, a od često  ne bude ništa, silom životnih prilika. Zapamtite: važna je realizacija, a ne samo planiranje.

Ako su ljute, trojke ili žestoko povrede rečima ili dugo ćute i odbijaju komunikaciju. Ako svoj život vide kao veselu igru, lakše će doći do realizacije svojih ideja. Kada u život unesu red i smisao, sve će se, često i samo, urediti na najbolji način. Ako se na trenutak umire i pokušaju da intuitivno reše problem dobiće odgovor na sva pitanja.

U prošlosti su ženu koju označava ovaj broj upozoravali da mora da odraste, da je detinjasta, da je neozbiljna, da mora da shvati koliko ima godina. To joj je umanjivalo životnu radost. Potrebno je se zadrži u sadašnjosti i da druge razvedri i nasmeje. Tako će i ona biti mnogo srećnija. Ako životu pristupi na njoj svojstven optimističan način i izrazi svoju kreativnost – život će joj biti mnogo lepši, ali drugima oko nje. Mora da sačuva radost postojanja i stvaranja.

Važno je uživati u trenutku, u sadašnjosti, a smeh i humor deliti kao blagoslov i za sebe i za druge. Svaku situaciju, trojke će gledati sa lepše i bolje strane, jer je njena deviza: ko zna zašto je to dobro.

Dete u vama treba da se igra i da ostane nasmejano i mlado, sa puno poverenja i ljubavi prema sebi i drugima.

Ljiljana Malešević