Ovo je uzvišen broj postojanja. On je mističan i ima svoja posebna značenja. Njegova planeta je Uran.

Broj sedam simbolizuje snagu i unutrašnju mudrost. Sedmice zrače otmenošću i plemenitošću. Teško donose odluke i mogu da budu nesigurni. Okolini često izgledaju hladno i distancirano. Njihova planeta je Uran i označava sve što je nepredvidljivo i neobično. Imaju sopstvenu logiku i žive u svom svetu ideja. Poseduju magnetizam i teško ih je prevariti jer poseduju takvu pronicljivost da vam gotovo mogu pročitati misli. Imaju jaku intuiciju. To može da ih odvede u bavljenje ezoterijom i okultnim naukama. Moraju da vode računa da ne padnu pod uticaj droge i alkohola. Njihovo mišljenje ponekad drastično odudara od mišljenja okoline. Često ne vide svoje greške i nedostatke. Kriju se iza ćutanja, jer se osećaju odbačenima, ali istina je takva da su se zapravo sami izolovali od okoline.

Sedmica je vrlo ponosna, a to lako može da je baci u egocentrizam. Ima potrebu da deo dana posveti samo sebi, da se odvoji, usami… Često razmišlja o misterijama sveta i uma i u tome nalazi veliku inspiraciju. Može se posvetiti meditaciji, veri, jogi, magiji kao i drugim sličnim aktivnostima. Za sedmicu je važan unutrašnji mir. Ona sve analizira, poseduje veliko znanje i čuva mnoge tajne. Može da pati od  usamljenosti i izolacije i nije joj lako da nešto traži od drugih, jer voli da deluje kao da joj ništa ne treba. Ove osobe izbegavaju sukobe, ali se zato potajno osećaju neshvaćenima i odbačenima. Važno je pronađu veru i da steknu poverenje. Njoj nije lako ni sa samom sobom, a kamoli sa drugima.

U prošlim životima je skupila mnoga znanja i iskustva, a sada treba da ih primeni u praksi. Sedmice najčešće kasnije u životu i shvate svoju ulogu i smisao postojanja. Sedmica često nije sigurna gde zapravo pripada pa nije retko da se pronađe u nekom neobičnom položaju ili situacijama.

Sklone su da potcene svoje talente i intuiciju. Stvari koje drugi bace, ove osobe umeju da poprave tako da izgledaju kao nove. Obdarene su afinitetom prema elektronici i kompjuterima i to je idealno zanimanje za njih. Najviše vole prirodu i rado provode vreme u usamljenosti dok ne napune baterije. Sedmica veoma mudro bira prijatelje i veruje samo uskom i proverenom krugu ljudi. Poštena je u svojim namerama. To ne važi za slučaj kada je povređena, jer tada postaje vrlo zlobna, cinična i neprijatna. I u takvim situacijama se obično izoluje i neretko se samosažaljeva, osećajući se neshvaćenom. Tada odbacuje druge ledenim ćutanjem i otporom. Ipak, na kraju dana, ona je uzrok svoje muke, jer ju je sama privukla.

Život i sebe uzima veoma ozbiljno. Ne pokazuje previše osećanja, lako se uvredi i onda je sklona samosažaljenju. Duboko voli lepotu, mir, nežna je i obzirna. Ona posmatra kako drugi žive i oseća se drugačijom, iako najčešće ne shvata sopstvenu ulogu, čak i u svom životu. Pošto najviše voli ulogu posmatrača života – voli da procenjuje tuđa osećanja, a svoja da krije.

Želi da analizira i razume pojave i stvari, što je pomalo i nerealno, pa se ponekad pita da li postoji savršenstvo kome teži. Strahovi i sumnje su deo života, ali ako ona počne previše da se boji i sumnja, lako može da ode u drugu krajnost. Zato se treba čuvati svake vrste opijata i zavisnosti čemu su one sklone. Postoji praznina u srcu koju samo vera i poverenje mogu da ispune. Potrebno je da svakog dana budu same sa sobom i od toga će svi imati koristi. Mogu biti dobri kao detektivi, arheolozi, antropolozi, ronioci, numerolozi, filozofi, metafizičari ili teolozi.

Za ovaj broj je važno da ima veru da će sve biti dobro i da ima poverenja u sebe i druge. Ona je most ka duhovnosti i drugim svetovima koji nisu svima otkriveni. Velika mudrost, unutrašnja snaga, posvećenost i postojanost su osobine koje ona daje svetu oko sebe, koje ostali brojevi treba da nauče od nje. Za ovaj zadatak joj je potrebna čvrsta vera. Ako je usamljena, treba da primi druge u svoj čarobni svet tajni.

Ljiljana Malešević