Aktivan, fiksan, muški, vazdušni znak kojem vladaju Uran i Saturn.

Ovo je znak koji voli slobodu i ne voli da ga niko sputava. Predstavlja revoluciju i zalaže se za jednakost. Human je i širokih shvatanja. Željan je društva, a opet tako usamljen. Vodolije imaju genijalne ideje i stalno razmišljaju kako da nešto promene na bolje. Bave se problemima zajednice i vole prirodne nauke. Kao prijatelji su veoma verni i spremni da pomognu. Oni iskreno veruju u svoje ideje.

Ovaj znake se nikada ne takmiči sa drugima – samo sa samim sobom. On je nemiran, veruje u univerzalnu ljubav i ne prihvata ono što mu drugi nameću. Nije nacionalista i veruje da su svi ljudi jednaki. Želi da stvori svoj svet u kome vlada humanost i jednakost. On može da bude anarhista, idealista, sanjar ili revolucionar u zavisnosti od životne situacije. Spremno ruši autoritete, diže revolucije, insistira na slobodi i pravi planove.

On je Prometej koji krade vatru mudrosti i prihvata patnju da bi svima bilo bolje. On se retko bori fizički. Danas, on je mudrac koji izliva vodu iz ćupa u kome je svo duhovno znanje. On želi da da uputstva za budućnost, jer se rađa kao prorok ili kao mudrac. Retki su oni koji razumeju njegovu poruku.

Vodoliju ne treba nikako sputavati. Ako dođe na vlast – lako može postati tiranin. Sve što zamisli može i da ostvari. Uvek se bori za bolje sutra i veruje u svoju žrtvu i u svoju misiju. Veruje da se rušenjem starog može graditi novo.

Uvek sanja o nekoj posebnoj osobi koja bi pripadala samo njemu. On ljubav ne traži – ona njega pronađe i taj neko mora da bude s njim i u dobru i u zlu. Nije retko da se zaljubi u najbolju drugaricu ili druga. On mnogo polaže na obrazovanje i ako hoćete da ga osvojite – treba da imate intelektualni potencijal. Jedno je sigurno – nikada ne treba da pokažete ljubomoru. Vodolija ume da bude često ekscentrična, pa morate biti strpljivi, a takođe ne smete da ugrozite njenu slobodu. Nikada neće insistirati na manama drugih sve dok se ne okrenu protiv njega i ne ugroze njegovu  slobodu. On je neko ko se okreće onima koji takođe slušaju samo sebe. Vodolija ne oprašta lako i neće se previše ubeđivati – samo će se okrenuti i otići.

Vodolija je uglavnom u centru pažnje jer ga svi pozdravljaju i vole. On voli društvo, šarmantan je i duhovit. On je neobičan čovek koji odudara od društvenih normi.

Kako planeta Uran koja vlada ovim znakom povećava potrebu za neočekivanim, Vodolije će često želeti da nešto iznenada promene. To može da bude fizički izgled, mesto boravka, porodica, pa čak i religija. Nekima koji imaju neki emotivni “klik” može da se dogodi da odu na pet minuta iz kuće i da se više nikada ne vrate. Uvek treba da pomislite kako će ova nagla i drastična promena uticati na one koje volite.

Ekscentrični i originalni, željni su slobode izbora. Rano postaju samostalni i veliki su individualisti. Nisu naročito emotivni. Humani su i žele da svima pomognu i imaju jake veze sa prijateljima. Vodolija treba da sluša svoju jaku intuiciju, inteligenciju i logiku.

Osetljivi delovi Vodolije su vene, krvotok, žlezde i cirkulacija. Deo tela kojim upravlja ovaj znak su potkolenice i gležnjevi. Još jedna od njenih slabosti je i nervni sistema, a podložni su nervozi i stresu zbog kojih se može razboleti iznenada, naglo. Pritisak  moraju da drže pod kontrolom zbog cirkulacije malih krvnih sudova u mozgu i pucanja krvnih sudova. Kod njih može da bude ugrožena cirkulacija.

Karmička priča

U prošlom životu je bilo dosta ljubomore i posesivnosti na emotivnom planu. Sad morate pružiti slobodu i sebi i drugima. Treba razvijati prijateljske odnose sa svima. Oslobodite se ljubomore, posesivnosti i težnje za kontrolisanjem.

Mitološka pozadina

Sazveždje Vodolije predstavlja predstavlja Ganimeda kojeg je Zevs u obliku orla preneo na nebo da bude peharnik bogova. Ovo je naljutilo Heru, jer je tu funkciju pre toga imala njena ćerka Heba. Zbog toga se Zevs naljutio i postavio Ganimeda na nebo kao sazvežđe Vodolije.

Simbolika znaka

Vodolija simbolizuje: eksploziju, zvezde, vazduh, humanost, budućnost, stres, bombe, slobodu, revoluciju, visoki napon, visinu, vazduh i slobodne veze.

Slaganje sa ostalim znakovima

Vodolija se dobro slaže sa ostalim vazdušnim znacima Vagom, Blizancima, Vodolijom, jer se intelektualno dopunjavaju. Takođe su dobar izbor i vatreni znaci Lav, Strelac i Ovan, jer oni unose strast u vezu, dok sa ostalim znacima ne može imati harmoničan odnos.

Ljiljana Malešević