Izvor: www.pexels.com

Često čujemo da su ljudima oko nas nedostaje unutrašnji balans, neretko isto pomislimo i za sebe.  Postoje različiti razlozi za to. Da li možemo da utičemo na spoljnje okolnosti koje nam se dešavaju? Ne možemo. Ali možemo da utičemo na  ono šta se nalazi unutar nas.

Jedini način da zadržimo unutrašnji balans jeste da naučimo metode kako da sačuvamo mir i spokoj kada se svet oko nas ruši. I to se uči , to nam nije instinktivno dato. U trenutku kada se desi nešto na šta ne možemo da utičemo, postoje dva rešenja: STANI I BORI SE ili , drugo, POKUPI SE I BEŽI ! U prvom slučaju dolazi do pojačanog rada srca i adrenalina i imamo potrebu da iskočimo iz sopstvene kože, a u drugom dominira strah i tada se povlačimo u sebe .

Ako smo  na radnom mestu , povlačimo se jer smo u strahu da ćemo dobiti otkaz. Ukoliko se radi o ljubavnim situacijama , da li postižemo nešto ljutnjom i prepirkama ? Ne. Kako da povratimo unutrašnji balans i kada nam nije potaman u životu , pitali smo Snežanu Prokić, trenera životnog razvoja i poslovnih veština .

 

S obzirom na to da se Snežana bavi i astrologijom, spojili smo ove dve oblasti i pitali je koji horoskopski znaci su najčeće van balansa :

 

I da na kraju da poentiram citatom genijalnog  Oskara Vajlda „Postoje trenuci kada čovek mora da odabere da li će živeti sopstvenim životom – punim, celim, zaokruženim – ili će dopustiti sebi da vodi lažan, šupalj i ponižavajući život, kakav društvena hipokrizija od njega zahteva. „ Možda je upravo to formula za unutrašnji balans i sreću u životu.  Pokušajmo pa ćemo i saznati !

Ukoliko želite da saznate nešto više o tajnama srećnog života Isidore Bjelice, pročitajte ovaj članak.

 

 

Sanja Ćulibrk, novinarka

Total
37
Shares