zadnjica, savršena, fitness
savršena zadnjica

Poznati fitness trener, Rastko Meseldžija, otkriva nam kako da savršena zadnjica više ne bude samo puka mašta

Savršena zadnjica postala je svojevrsni imperativ današnjice. Ne postoji žena koja ne mašta o njoj i ne razmišlja na koji način da dođe do željenog odraza u ogledalu.

Imamo dobru vest. Savršena zadnjica je nešto na čemu se radi. Samim tim, kako god da trenutno izgledate, moguće je da, uz određena odricanja i disciplinu, postignete svoj cilj. Otkrivamo vam tri fantastične vežbe, koje možete raditi i kod kuće, a uz koje će savršena zadnjica prestati da bude nedostižni ideal za  vas.

 

Vežba br. 1 – Naizmenični Iskorak

Kako izvodimo vežbu?

Zauzmite stojeći stav i napravite iskorak jednom nogom i spustite kukove ka dole tako da napravite ugao od 90 stepeni sa natkolenicom i potkolenicom.

Vratite se nazad u početni položaj i sledeći put krenite sa drugom nogom.

Vežbu izvodite u 4 serije po 12 ponavljanja po nozi, a pauza između serija je 1,5 min.

 

Vežba br. 2 – Šut unazad

Kako izvodimo vežbu?

Zauzmite klečeći položaj na prostirci. Za početak, vežbu radite sa savijenom nogom, tako što ćete pokušavati da izvedete šut unazad dok vam butina ne bude paralelna sa podom. Važno je da obratite pažnju da vam leđa ostanu prava tokom izvođenja vežbe, kao i da se ne izvijate u stranu.

Kada ojačate, pokušajte da vam u gornjoj poziciji noga bude potpuno ispravljena.

Vežbu izvodite u 4 serije po 10 – 15 ponavljanja po nozi, pauza između serija je 1,5 min.

 

Vežba br. 3 – Sumo čučanj

Kako izvodimo vežbu?

Započnite pokret tako što lagano zabacujete kukove pozadi kao da pokušavate da sednete na stolicu, puštajte kolena da blago idu ka napred i spolja prateći liniju stopala i kada vam kukovi dođu u visinu kolena, stegnite noge i kukove i gurajte ka gore!

Vežbu izvodite u 5 serija po 12 ponavljanja, pauza između serija je 2 min.

 

Sada imate sve što vam je potrebno da savršena zadnjica postane vaš zaštitni znak! Sve što je potrebno jeste da se naoružate strpljenjem, upornošću i motivacijom, i da uživate u rezultatima svog rada.

Počnite da trenirate!

Rastko Meseldžija, sertifikovani personalni trener