Princeza Psiho spada u red mladih internet atrakcija, koja na sajtu ‘Jutjub’ broji gotovo sto hiljada pratilaca. Simpatije publike zadobila je iskrenošću, duhovitošću i neposrednošću, ali i činjenicom da ‘nema dlake na jeziku’. U privatnom životu, Nena Petrović je dvadeset dvogodišnja devojka iz komšiluka, koja ostavlja utisak izuzetno zrele i odgovorne osobe. Ipak, kada pred kamerama postane Princeza Psiho, dopusti svojoj luđoj strani ličnosti da izbije na površinu. Nedavno se otisnula i u muzičke vode, a nama je otkrila kako to izgleda život jutjubera iz nešto drugačijeg ugla.

  1. Kako si odlučila da se baviš ‘Jutjubom’ i u čemu je tajna tako velikog broja pratilaca za kratko vreme?

Bila sam u bolnici, osuđena samo na svoj telefon. Surfujući internetom, naletela sam na neke klince jutjubere i pomislila kako i ja mogu da budem dobra u tome. Nedugo zatim počela sam i da snimam. Što se pratilaca tiče, imam osećaj da sam na samom početku i bez obzira na to što ih ima gotovo sto hiljada, osećam da mogu mnogo više od toga. Princeza Psiho će tek pokazati koliko može.

 2. Nedavno si snimila pesmu, odnosno takozvani ’distrek’. Kako komentarišeš činjenicu da jutjuberi odnedavno sa lakoćom nadmašuju velike pevačke zvezde po broju pregleda na pesmama?

Moje mišljenje je da publika prema nama, jutjuberima, ima daleko  prisniji odnos. Gledaju nas kada smo srećni, ljuti, kada plačemo i automatski imaju osećaj da nas poznaju. Moja pesma je izašla početkom Oktobra i u ovom trenutku je na šestom mestu u ’trendingu’ što smatram ogromnim uspehom i sigurno ću nastaviti u tom smeru.

 3. Da li postoji sujeta u tvom poslu?

Sujete ima u svakom poslu i meni je jako dugo trebalo da se na to naviknem. U početku sam naivno mislila da sa svim kolegama mogu biti u sjajnim odnosima i da se svi međusobno vole i podržavaju, ali nažalost istina je drugačija. Kao i u drugim zanimanjima, i na Jutjubu se većina  vodi onom ’Da komšiji crkne krava’. Niko ne želi da budete bolji od njega i ako se to kojim slučajem desi, dolazi do međusobnog prijavljivanja klipova, što zaista nije kolegijalno.

 4.  Nedavno si se udala. Šta su prednosti, a šta mane bračnog života?

Moj sadašnji muž, Milan, i ja živimo zajedno gotovo dve godine i ne osećam veliku razliku između bračnog života i zabavljanja. Samim tim, preformulisala bih pitanje u to da li je bolje živeti sam ili u paru. Prednosti zajedničkog života su što imate sa kime da se svađate svakog dana, ima ko da vas nervira svakog dana, ima ko da vam prlja sudove svakog dana, ima ko da hrče dok vi pokušavate da zaspite (smeh). Sa druge strane, kada živite sami imate svo vreme ovog sveta za sebe. Ipak, lepše je kada imate nekog tako da, devojke, udajte se, nije toliko strašno (smeh)

 5. Zašto Princeza Psiho? U kojim situacijama se osećaš kao ’psiho’?

Nadimak Princeza Psiho je nastao potpuno slučajno. ’Psiho’ je interna šala, a onda je na to moj muž dodao ’princeza’. Kao psiho se ponašam svaki put kada me neko iznervira i tada je ljudima najbolje da me se klone.

 6. Da li je Milan ljubomoran na poruke koje ti stižu od muških fanova?

Milan zaista nije ljubomoran jer je svestan da su takve poruke sastavni deo ovog posla. Jako često ih zajedno čitamo i smejemo se. Nekada smo užasnuti time šta sve ljudi šalju i bukvalno reagujemo gađenjem, dok sa druge strane ima i veoma kulturnih i simpatičnih momaka, tako da nam je oboma drago kada stignu takve poruke. Milan nema nikakve razloge za ljubomoru, tako da se u svemu tome sjajno zabavljamo.

 7. U svojim klipovima si maksimalno pozitivna. Kakva si kada ti nije dan?

Kada sam srećna, nema pozitivnije osobe od mene. Tada se smejem, zasmejavam ljude oko sebe i imam utisak da je sve savršeno. Sa druge strane, kada se iznerviram jako sam bučna, umem veoma žustro da se svađam, ali isključivo sa argumentima.  U stanju sam da ćutim i kipim iznutra dok ne prikupim argumente, ali kad progovotim- nije dobro.

 8. Kako izgleda dan jednog klasičnog jutjubera?

Sve zavisi od dana i od obaveza. Ukoliko je reč o danu kada snimam, to izgleda tako što ustanem, jedem, spremim se i stanem ispred kamere. Kada završim snimanje, montiram materijal i takvi dani prođu mi uz računar. Montiranje oduzima jako puno vremena, jer je sate i sate uloženog rada potrebno sažeti u nekoliko minuta. U suštini, to je kompleksnije nego što ljudima izgleda jer pre samog snimanja, potrebno je imati ideju, realizovati je na pravi način, a uz to i izgledati lepo. Samim tim, za završavanje jednog projekta potreban je ceo dan i tek nakon toga dozvoljavam sebi vreme za prijatelje.

 9. Kako se nosiš sa negativnim komentarima?

Ah ti negativni komentari. Ko god hoće da se bavi ovim poslom mora da shvati da će ih imati šta god da kaže, snimi, ili uradi. Čak i kada se snima neki video humanitarnog karaktera, nađe se neko ko prokomentariše da ste loše nacrtali obrve, stavili pogrešnu nijansu pudera, obukli ružnu majicu. Ti komentari nikada nemaju veze sa sadržajem videa i to je ono što ih čini potpuno besmislenim. Samim tim, trudim se da na njih ne obraćam pažnju.

 10. Šta bi Princeza Psiho poručila onima koji žele da započnu svoj Jutjub kanal?

Pre svega da dobro razmisle da li to žele i da li mogu da se nose sa time. Samim izlaganjem sebe u javnost upravo privlačite gore pomenute negativne komentare i morate se pomiriti sa tim da će oni u početku biti najbrojniji. Samo oni koji ’preguraju’  početno razdoblje ’pljuvanja’ , dođu u fazu gde imaju fanove i ljude koji ih vole.

 Divna Milovanović