Beogradski sajam knjiga jedan je od glavnih razloga zašto volim Oktobar. Evo nekih od naslova koje ove godine ne smete propustiti.

SEVERNA KAPIJA – Danijel Jovanović

Baš kao i svetski poznati serijal o Hariju Poteru, ovaj roman je za one od 7 do 77 godina. Posle „Duhova prošlosti“ i „Glasova u tami“, a neposredno pred Beogradski sajam knjiga, izašao je treći deo Severne kapije koji nosi naziv „Stranice od peska“. Predivan spoj savremene književnosti za mlade i fantastike, sa mitologijom i pomalo magije. Ovaj serijal moći ćete da pronađete na štandovima Izdvačke kuće Otvorena knjiga.

REFREN – Andrija Jonić

Poput „Malog princa“, ovaj roman se ne može objasniti. Morate ga sami pročitati i shvatiti na svoj način. Ono što je sigurno jeste da bi trebalo da nosi upozorenje „Pažnja! Može u tebi da probudi strah, da te probudi iz iluzija i natera te da poželiš da menjaš svet.“„Refren“ Andrije Jonića rasprodat je u već nekoliko tiraža, a trenutno izdanje moći ćete da pronađete na štandovima Izdavačke kuće Laguna i Delfi knjižara. Autor će se sa čitaocima družiti upravo na Laguninom štandu, u nedelju 21. oktobra od 17 časova.

GOSPODAR PRSTENOVA – Tolkin

Izdavačka kuća Publik praktikum za ovogodišnji Beogradski sajam knjiga pripremila je fantastično izdanje serijala Gospodar prstenova. Tvrdo koričeno, ilustrovano, sa kutijom u kojoj su smeštene sve tri knjige – „Družina prstena“, „Dve kule“ i „Povratak kralja“. Ukoliko ste ljubitelj epske fantastike, ovu kultnu trilogiju morate uvrstiti na spisak za kupovinu.

BIVIRGATA – Tamara Kučan

Jedanaesti roman srpske spisateljice Tamare Kučan podigrao je prašinu i pre nego što se našao u prodaji. Izdanje koje su obožavaoci dela mlade autorke sa nestrpljenjem čekali zasigurno će uticati da štand Izdavačke kuće Urban Art bude jedan od najposećenijih kada je u pitanju ovogodišnji Beogradski sajam knjiga, „Bivirgata“ je ljubavni roman i triler u jednoj knjizi. Mračna, zavodljiva i jeziva priča o čudovištu koje živi u čoveku i čoveku koji živi u čudovištu.

Tamara Popov

 

 

 

Total
14
Shares