Niko nije znao da li je pala, ili je gurnuta, ili je – pritisnuta težinom neizgovorenih tajni – odlučila da skoči.

Godina je 2118. Najviši spratovi velelepne kule rezervisani su za imućne, prelepe i neumoljive. Na samom vrhu, na hiljaditom spratu, živi Ejveri Fuler, lepotica koja ima sve, a želi samo jedno – nešto što će zauvek ostati zaključano u njenom srcu. Ali Ejveri nije jedina sa tajnom.

U čudesnoj metropoli inovacije i snova svako nešto želi… a svako ima i nešto da izgubi. Dok skrivene želje izlaze na videlo, a laži i izdaje se nagomilavaju, savršeni svet nedodirljivih stanovnika vrha kule počeće da se urušava, sve dok se ne završi tragedijom.

Jer ko visoko leti, nisko pada.

Ukoliko ste zaljubljeni u fantastiku, tehnologije iz budućnosti, ali i TV serije poput “Gossip girl” , ovaj roman će vam se sigurno dopasti.

Autorka Ketrin Makgi nam je u ‘’Hiljaditom spratu” prikazala neki futuristički svet, koji samo na prvi pogled izgleda savršeno. Kada se posegne u njegove dubine shvatamo da se ne razlikuje mnogo od ovoga u kom trenutno živimo.

Možete li da zamislite da ispodokeanskim vozom putujete iz Njujorka u Pariz? U takve i tome slične avanture povešće vas ovaj roman!

Početkom avgusta iz Vulkan izdavaštva stigao je i nastavak “Hiljaditog sprata” koji nosi naziv “Vrtoglave visine” i donosi mnogo više drame i skandaloznih tajni koje, polako, ali sigurno, izlaze na videlo.

 

Tamara Popov