fokus, pozitivne, stvari
Izvor: www.pexels.com

Svakodnevni trikovi koji će pomoći da održite fokus na pozitivnim stvarima u svom životu

Svima nam je lako da nabrojimo ono što nam smeta i u tome smo majstori. Ipak, kada je reč onome što je dobro, ide malo teže. Znamo da vam nekada nije jednostavno da održite fokus na pozitivnim stvarima ali načini postoje.

Kada ste poslednji put obukle svoju najdražu haljinu, onu koju čuvate za „posebne prilike“? Koliko puta u toku dana osetite da ste zaista na dobrom putu da u potpunosti zavolite sebe, sa svim onim što vam skine delić osmeha sa lica uvek kada ugledate svoj odraz u ogledalu? Svaki put kada besciljno šetam najdražim ulicama nekog grada podsetim sebe na to da je ŽIVOT posebna prilika. Jedinstvena. Nećemo imati drugu priliku da živimo ovaj život. I koliko god nam se činilo da imamo dovoljno vremena, ono prolazi. Bilo da smo svakodnevno najbolja verzija sebe ili da smo odlučile da omiljenu haljinu čuvamo samo za specijalne prilike, a emocije samo za one „prave ljude“ koji će (možda nekad) doći, život nas neće čekati. To ne znači da bi trebalo da šopingujemo pet puta sedmično niti da „bacamo bisere pred svinje“, već da bi trebalo da počnemo živimo SADA! Život u trenutku je nešto na čemu se radi, nešto što svakodnevno učimo. Definitivno znam da vam nije lako da postignete trenutke spokoja i da održite fokus na pozitivnim stvarima u vremenu u kom se od svih nas toliko toga očekuje. Ali, razmislite o tome šta je ono što vi ( stvarno) očekujete od sebe? Da li ispunjavate svoja ili tuđa očekivanja? Da li stvarno mislite da imamo dovoljno vremena na ovoj planeti da bismo bespogovorno radili samo ono što se od nas očekuje ne osećajući ni mrvicu istinskog uživanja u tome? Evo nekih od načina koji meni pomažu, a nadam se da će pomoći i vama da svakodnevno održite fokus na na pozitivnim stvarima, uprkos obavezama, stresu i očekivanjima okoline, pa i najbližih:

pozitivne, stvari,fokus
Izvor: www.pexels.com

Razgovor(i) sa sobom

Ne mislim na čuveno stanje bez misli, tj. meditaciju, već naprotiv. Kada imate (makar malo) vremena za sebe, razmislite o svojim željama, potrebama i postignućima; o tome šta je ono najbolje što ste pružile sebi i drugima, a šta je ono na čemu bi još trebalo da radite kako biste zaista živele ispunjen život… Zapisujte! Uverila sam se u to da se ciljevi koje zapisujemo mnogo jednostavnije ostvaruju jer nam je lakše da (po)verujemo u snove koje smo bile u stanju da naglas izgovorimo ili jednostavno priznamo samo sebi i zapišemo. Zapamtite: ideja se ne bi ni pojavila da ju je nemoguće ostvariti. Sve je na dohvat ruke ukoliko ste neprestano u komunikaciji sa sobom i držite fokus.

(Za)volite svoj odraz u ogledalu

Koliko god da je dan naopako počeo ( ili je „poplava“ stresa i obaveza na pomolu), verujem da nema žene kojoj omiljena odevna kombinacija i malo šminke ne može vratiti samopouzdanje i onaj osećaj da MOŽE SVE! Na prvi pogled možda deluje površno, ali stajling koji će mamiti oduševljene poglede prolaznika, ponekad je ono najbolje što možete učiniti samo za sebe u ovom trenutku. Kada istaknete sve ono što volite kod sebe i izađete iz kuće uverene u to da ste danas u svom najboljem izdanju, dan sigurno neće biti izgubljen i sa lakoćom ćete uspeti da održite fokus na pozitivnim stvarima. Nije uzalud rečeno „Dajte ženi prave cipele i osvojiće svet!“

fokus, pozitivne, stvari
Izvor: www.pexels.com

Nađite način da što češće izađete iz „sigurne zone“ BEZ STRAHA

Uvek postoji nešto novo što želite da probate, a sve dok ima izazova, znamo da smo žive! Strah je ono što najčešće ubija svaki pokušaj da se oprobamo u bilo čemu novom i iskoračimo napred. Važno je uprkos tome, da znamo da se ništa loše neće desiti ako POKUŠAMO. Možemo samo ostati na istoj tački na kojoj smo bile i pre da se upustimo i USUDIMO! Dakle, preduzmite korake ka stvaranju malog biznisa od svog hobija, krenite sa učenjem tog novog jezika, spremite omiljeno jelo na drugačiji način, nacrtajte te haljine koje „imate u glavi“, samo KRENITE! Sve ostalo je putovanje tokom kog ćete mnogo toga tek naučiti. Suština je da sve što zamislite, zaista i MOŽETE!

Govorite otvoreno o emocijama

Pre svega, zbog vas samih. Potiskivanje emocija vodi različitim oboljenjima. Svakako, na kraju dana, ostajemo same sa svojim osećanjima. Možda vam se ponekad čini da iskrenost i nije na ceni, ali shvatite da nemate šta da izgubite. Ljubav možemo samo DATI. A radost davanja je najveći dar koji nam život može pružiti!

fokus, pozitivne, stvari
Izvor: www.pexels.com

Čitajte

Makar dvadesetak minuta pred spavanje. I kad god ste u prilici. Često nas neki drugi svetovi zapravo približavaju svom svetu i svojim istinama. Čitanje smiruje, oplemenjuje, podstiče kreativnost i empatiju, a verujte , i usrećuje i pokazuje nam kako da živimo u skladu sa sobom.

Kada primenite sve gore navedene savete, evo kratkog podsećanja  kako da budeš dobra žena samoj sebi.

Vladislava Milovanović

Total
7
Shares