U subotu, 16. novembra, s početkom u 19h, u umetničkoj galeriji ,,Polet“ u Beogradu, biće održano pesničko veče mladih autora Lejle Kašić iz Podgorice i Milana Gajića iz Beograda.

Lejla je autorka zbirke poezije ,,Moja Crvena’‘, dok Milan potpisuje zbirku ,,Idila se u snu snila’‘, ali u fokusu neće biti samo pesme zastupljene u objavljenim knjigama, već i one koje nisu među tim koricama.

Smatraju da će publici biti interesantno da osete razlike u načinu stvaranja i predstavljanja poezije koja počiva na muškom i ženskom principu.

Oboje očekuju dobru povezanost sa ljudima, ogoljene, sirove emocije, dosta smeha, zagrljaje i nadu da se ova spontana saradnja dalje razvije u malu tradiciju zajedničkih pesničkih večeri i da tome uskoro svedoče ljudi u drugim gradovima celog regiona.

Milan Gajić, rođen je 1992. godine. Nekada je bio kadetski i omladinski reprezentativac Srbije u fudbalu i profesionalno se bavio modelingom. Sada studira na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a dio akademskog znanja stekao je studirajući na Pravnom fakultetu u Belgorodu, u Rusiji.

Milan Gajić, autor zbirke pesama „Idila se u snu usnila“

Lejla Kašić, rođena je 1996. godine. Crnogorska je pesnikinja koja je osnovne studije završila na Filološkom fakultetu u Nikšiću, studirala je i na Karls-Francez Univerzitetu u Gracu, u Austriji. Sada je na specijalističkim studijama na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici.

Lejla Kašić, autorka zbirke pesama „Moja crvena“

Oboje iza sebe imaju brojne promocije svojih zbirki i pesničke večeri. Objavljivali su svoje radove na raznim portalima i onlajn časopisima, od kojih izdvajaju saradnju za onlajn art & literary magazin insp.