Mnoge od nas, kada se konačno vrate kući nakon napornog dana provedenog u radu, ostanu bez dovoljno snage da se i oko sebe potrude sa istim elanom. Zato nam nije strano da često pribegavamo tzv. „grubim metodama“ saniranja nesavršenosti na našem telu, u koje, nezaobilazno, spada i pilingovanje kože. Međutim, piling nije uvek i najefektnije rešenje, a evo i zašto:

Šta treba znati pre apliciranja pilinga?

S obzirom da pilinzi sadrže dobro poznata abrazivna zrnca koja uklanjaju površinski deo kože i otvaraju pore, posebnu pažnju morate posvetiti određivanju svog tipa kože, kako bi sprečili neželjena dejstva.

  • Pilinzi se uglavnom preporučuju osobama sa normalnom do masnom kožom, koja nije sklona pojavama iritacije i akni.
  • Osobama osetljive kože više će odgovarati „peel of maske“, koje će vam pružiti neophodnu hidrataciju i odgovarajuću negu.
  • Ukoliko ste skloni crvenilu, pucanju kapilara i aknoznoj pojavi: tretman radite jednom mesečno, kako ne biste dodatno iziritirali kožu.

U idealnim uslovima, takvu vrstu tretmana prepustite dermatologu. No, ako želite da eksperimentišete u svom domu, donosimo vam najdelotvorniji, prirodni, recept, koji uz par sastojaka za tili čast možete sami napraviti.

  1. 3 kašičice arganovog ulja
  2. 3 kašičice soca (taloga kafe)
  3. 1 kašičica sode bikarbone
  4. 1 kašičica maslinovog ulja