Vaše ime i vaš datum rođenja su apsolutno jedinstveni. Svaki broj ima svoj sopstveni život. Kada uđemo u svet proučavanja numerologije, ulazimo u veliku avanturu koja je iznad svih avantura. Ona je ispunjena jedinstvenom harmonijom, zakonima i svemirom. Matematika kao božanska nauka jasno govori o beskonačnosti svemira i života.

Da bismo odredili broj u kome smo rođeni, prvo moramo da napišemo svoj datum rođenja. Najpre sabiramo dan i mesec rođenja. To je bioritamski broj. Ako je dvocifren – svedemo ga na jednocifreni broj tako što sabiramo date cifre i dobijemo jednocifren broj. Bioritamski broj označava čovekovu mentalnu energiju zajedno sa umnim sposobnostima. On ne pokazuje kompletnu ličnost. Kada saberemo brojeve godine u kojoj smo rođeni i svedemo zbir na jednocifreni broj – dobijamo generacijski broj. On pokazuje bolesti od kojih se možemo ozbiljno razboleti i veoma je važan u numerologiji. Ova dva broja, kada se saberu, daju LIČNI BROJ. Lični broj pokazuje našu suštinu koju ne vidimo i koje smo retko do kraja svesni.

*Prim. 11.11.2018. – računanje bioritamskog broja: 1+1+1+1=4, računanje generacijskog broja: 2+0+1+8=11. Kako bismo dobili jednocifren broj, dalje razlažemo prethodno dobijeni broj 11 u 1+1=2

  • BIOMETRIJSKI BR. + GENERACIJSKI BR. = LIČNI BROJ (odnosno, u našem slučaju: 4 + 2 = 6)