Napolju pada kiša, a vi ispod mekanog ćebenceta uz šolju toplog napitka uživate u odličnom filmu. Zvuči fantastično, zar ne? U nastavku teksta pročitajte koji su to najbolji filmovi, idealni za kišne, jesenje dane.

‘JESEN U NJUJORKU’

Nakon izlaska ovog kultnog ostvarenja, retko ko je ostao ravnodušan. I nakon toliko godina jesen bez njega ne može da prođe.
Sredovečni Vil Kin, ženskaroš kog igra Ričard Gir, ne veruje u ljubav za sva vremena. Dvadesetak godina mlađa Šarlota Filding, koju glumi Vinona Rajder, ne može da dočeka da joj se takva ljubav dogodi. Kada im se putevi ukrste, Šarlota će iz korena promeniti Vila. Ali će njihova ljubavna priča, nažalost, trajati svega nekoliko meseci…

‘HARI POTER’ SERIJAL

Opšte je poznato da je jesen vreme kada ljubitelji Harija Potera i njegovog čarobnog sveta obožavaju da ispočetka čitaju knjige ili gledaju filmska ostvarenja iz ovog serijala. Samim tim, kategorija ‘najbolji filmovi za jesen’ ne bi bila kompletna bez njih.
Svaki film opisuje jednu godinu Harijevog školovanja na Hogvortsu, školi magije i čarobnjaštva. Iako važi opšte mišljenje da je Hari Poter serijal za tinejdžere i decu, ovi filmovi i knjige imaju obožavaoce svih uzrasta.

FILMOVI RAĐENI PO ROMANIMA NIKOLASA SPARKSA

Malo romantike u jesen nikome ne može da škodi, zar ne? A za postizanje tog raspoloženja su najbolji filmovi, rađeni po romanima Nikolasa Sparska. Svaki od njih doživeo je veliki svetski uspeh, pa nećete pogrešiti za koji god da se odlučite. Dakle, u romantičnim jesenjim večerima, sa čašom vina umesto tople čokolade preporučujemo ‘Beležnicu’, ‘Poruku u boci’, ‘Poslednju pesmu’, ‘Dragi Džone’, ‘Najbolje od mene’, ‘Šetnju za pamćenje’…

Tamara Popov