Hello it’s me

Volela bih kada biste mogli da zamislite kako ove prve redove peva Adel, jer bi nam tako bilo mnogo lakše se upoznamo! Po prvi put sam odlučila da sednem i probam da svoje doživljaje prenesem na papir u obliku teksta, a ne fotografije ili muzike, tako da ne očekujem previše, ali se potajno nadam da će vam se dopasti šta imam da kažem!

Pre svega, dozvolite da mi se predstavim ili možda bolje – približim, jer sam uglavnom jako daleko… Daleko, kako od Srbije, zemlje koju obožavam, tako i od dragih ljudi, prijatelja, porodice – prema mom mišljenju – najvećeg luksuza jedne osobe u današnjem ludom vremenu. Zašto ludom? Ne znam. Ali čini mi se da je tako. Život je postao beskonačno vredna karta za jednu ringišpilsku vožnju koju smo odlučili da isprobamo, iako nam niko nije rekao koliko će trajati, a ni to da ne možemo da utičemo na njenu brzinu ma koliko vrištali.

No, opet, nešto razmišljam da mi ne bismo ni znali šta da radimo da čitava mašina značajno uspori. Verujem da bi bili toliko zbunjeni kada bi sve stalo, da bismo istog trenutka tražili nazad. Iako bismo toga puta, poučeni ranijim iskustvom, na vožnju uskočili po svojim uslovima. Na primer, ne bi škodilo malo mira, harmonije, tišine i nešto više pauza tokom celog kruga. No, to je privilegija retkih, te je ispunjen, srećan i bezbrižan život postao luksuz broj 2.

Takva pitanja su me mučila u vrhuncima dokolice dok sam, zaposlena u vrtiću, “pravila tišinu” deci koja bezbrižno spavaju. Njih ne muči ništa i sjajno im je! Tada sam i odlučila da ih proglasim svojom najvećom inspiracijom, jer su to malena ljudska bića koja udišu sreću a izdišu iskričave osmehe. Zašto tako ne bi mogla živeti i odrasla osoba?

Dobro sam razmislila o tome šta bi bila sreća po mojoj meri i tako sam brzo shvatila da se ona ne nalazi u Srbiji, niti u bilo kojoj zemlji pojedinačno – već uvek daleko i po celom svetu. Moja sreća je u putovanjima.

Ili da malo konkretizujem taj svoj san – zvezdu vodilju:

Želim da mi putovanja budu životni stil, ali ujedno i posao; želim da vidim nešto novo i daleko, da uživo čujem druge jezike, upoznam drugu kulturu i probam da nađem razumevanja i lepotu u svom bogatstvu različitosti kojim raspolaže naša planeta… Želim da ispoljim svoju kreativnost, postanem nečija inspiracija, motivacija, da volim svoj život i da uživam u njemu…

Neko mi je na početku realizacije tog (oh, samouverenog) plana, rekao : “Da, ali da bi sve to postigla, moraš prvo da izgoriš od posla, pa onda da razmišljaš o uživanju“.

E pa, SOILER ALERT: Ja ovde i jesam da gorim, ali od havajskog sunca!

U nekom od sledećih javljanja otkrivam kako sam danas tu gde sam oduvek htela da budem. Pričaću na tanane o svom putovanju koje je počelo davanjem otkaza u vrtiću, što je rezultovalo da se sav moj kapital svede  na skicu mojih velikih snova, po koju vizu u pasošu i prazne džepove. Bilo je neizvesno, ali je vredelo! Sve ćete čuti ako budete pratile! 😊

Zato vas i pozivam da ostanete sa mnom na ovoj i svim budućim avanturama o kojima ću vam pisati na portalu Ženske tajne. Nudim vam one-way ticket za obilazak sveta preko ekrana, a u buduće i mnogo saveta uz pomoć kojih biste i vi – na jako pristupačan i zabavan način – mogle poći mojim stopama i iskusiti sve ono o čemu ćete čitati!

Posmatrajte ovo kao jedno naše zajedničko mesto na kojem ćemo se podržavati, savetovati, pitati i razgovarati o krpicama, cipelicama i dalekim zalascima Sunca.

Jedva čekam vaše komentare!

Do sledeće priče, ljubi vas vaša @cocoloco_girl

Total
209
Shares