Avioni, aerodromi i letovi su moja velika inspiracija. Dok sami putujete, obično premotavate slike i doživljaje… 

Avanture naviru i plešu pred mojim očima, dok strpljivo čekam da pilot kaže da se pripremimo za sletanje. I dok sa Malte putujem za Pariz, svom dragom u zagrljaj, razmišljam koliko sam zaista srećna, ispunjena i voljena.

Na Malti sam provela 11 nezaboravnih dana sa svojim drugaricama iz detinjstva.

Odrasle smo zajedno. Tinejdžerski dani, eksperimentisanje garderobom i stilovima, prvi poljubac , prvo farbanje kose u kućnoj radinosti:)) , žurke, izlasci, zaljubljivanja…. kroz sve smo to prošle zajedno. Događaj nije imao smisla ako ga ne proživim sa njima. Živele smo u istoj zgradi, u Nišu – mom rodnom gradu. Ja na desetom , a njih dve (dve sestre) na petom spratu. Opisala bih naš odnos kao nerazdvojne. Znate ona prijateljstva kada se zna da idete ‘u paketu’ . Tri Musketara. E to smo bile mi!

Jedno zajedničko letovanje sada već davne 2009-e promenilo je dosta toga… Ja sam se zaljubila 🙂 i odlučila da se zbog ljubavi i svojih ambicija odmah nakon završenih studija preselim iz Niša u Beograd, a njih dve su takođe vrlo brzo potom napustile Niš i probale da svoju sreću pronađu tamo negde gde je toplo (čitaj: gde je mediteranska klima).

Verujem u prava i iskrena prijateljstva. Ponosna sam kada kažem da su moji iskreni prijatelji makar upola zaslužni za ovo gde sam danas. Upravo zbog toga, spremna sam da za prave prijatelje učinim baš sve. Ne postoji ta kalkulacija koja bi me poremetila da za duše koje poznajem tako dobro kao svoju ne učinim i neke lude stvari. Da život piše romane i da prava prijateljstva,  kao i  iskrena povezanost ne može da bude narušena od strane nikog i ničeg – mi smo to dokazale prošle godine – ponovnim okupljanjem nakon mnogo godina.

Zbog ne tako sjajne finansijske situacije i turbulencijama sa kojima smo se nosile svih ovih godina, nismo bile u mogućnosti da se posećujemo često. Zahvaljujući modernoj komunikaciji putem društvenih mreža – održavale smo kontakt i uspele da zadržimo taj naš poseban odnos. Mi. Pre 15 godina… Nas 3 lude devojčice pune snova, energične i nasmejane, željne života – maštale smo o dalekim destinacijama i nekoj bajkovitoj profesiji koja će nam omogućiti lagodan život. Cipele , tašne, šminku i sobu za doterivanje kao iz američkih filmova sa haljinama iz časopisa…

Nadam se da znate o čemu govorim?

Ovo je fotografija iz naše privatne arhive. Na njoj smo moja Nena i ja. Ne sećam se tačno da li smo ovde imale 16 ili 17 godina😊

Od lagodnog života nije bilo ni traga dobrih 10 godina, ali nekako smo opstale i bez te lagodnosti. Naporno smo radile na svojoj budućnosti, i dalje smo sanjale i borile se za naše snove. Danas smo sve 3 ostvarene, svesne i samostalne žene što me čini neizmerno srećnom i ponosnom.

Njihova kuća bila je i moja, pite njihove mame i dalje su moje omiljene, a isto je važilo i za njih. Znale smo da u pidžamama, posebno zimi, provedemo ceo dan u sobi ispijajući duge kafe, maštajući o životu iz snova…

Evo i jedna potpuno blesava fotografija iz privatne arhive iz decembra 2001. godine:)

Danas,  u restoranu sa pogledom na more , pričamo o tim istim pitama dok večeramo školjke i uživamo u mediteranskoj hrani. Smejemo se naglas šalama starim 15 godina, koje nas vraćaju u neko naše vreme. Nazdravljamo životu i novim pobedama. Kujemo planove za budućnost i još čvršće verujemo u svoje snove. Tridesete vam daju neku ludu dozu samopouzdanja i konačno shvatate… kad, ako ne sad?

Nećete verovati da dok pišemo ove redove plačem kao kiša

Od naboja emocija, od osećaja pripadnosti nekom tamo našem tinejdžer-klanu koji smo još tada davno kreirale. Čuvajte one koji mogu da vas vrate u neko ‘samo vaše’ davno prošlo vreme! Čuvajte one koji i posle 15 godina, znaju vaš humor i uspevaju da vas nasmeju do suza kao nekad kad ste bili mladi.  Takva prijateljstva nemaju cenu.

POGLEDAJTE KAKO SADA IZGLEDAJU I ŠTA SU OSTVARILE JOVANINE DRUGARICE NENA I SUZA: @nena_kay_ i @suzzpap_

Negujte odnose sa pravim ljudima na koje možete da se oslonite i kojima možete da se požalite u pola noći ili dana. Sklonite sve emotivne pijavice i one koji vas na bilo koji način iscrpljuju. Prava prijateljstva jačaju vas kao osobu, pomažu da bolje oslušnete svoju intuiciju. Da prosto bolje upoznate sebe.

Primetiće, ti pravi prijatelji, i neke vaše bubice i mane, ali će vrlo oprezno birati reči kako bi vam na to skrenuli pažnju. Zašto? Zato što vas žele uz sebe i zato sto postoji nešto što se zove poštovanje. Jednostavno, oni pravi će zauvek stati i ostati uz vas. I ne brinite ako uhvatite sebe da imate trenutno i neka 3 površna prijateljstva.  

Jecu i Micu za kafu i Mariju i Anu za izlazak:). Sve je ok. Svi smo mi prošli kroz te faze.  Vreme će pokazati. Vaše je samo da čuvate one prave. Za ove druge „leteće instant prijatelje“ pobrinuće se iste takve instant dušice:) . Ne zaboravite – slično se sličnom raduje. Takvi lako odlaze od vas pravih i pronalaze one prolazne, slične sebi.

Moje pustolovine širom sveta možete pratiti na mom Instagram profilu @cocoloco_girl.

Do sledeće priče ljubi vas i voli vaša Coco Loco Girl :*

 

 

Photo credits: @eventsbymartin i @sportugov

 

Total
106
Shares

1 komentar

  1. Nemam reči koje bi opisale moj osmijeh na licu koji se stvorio od pocetka pa do kraja teksta.. Tacno se vidi kada je tekst napisan sa srca i iz duse … ja sam ocarana ovakvim rijecima i svaka cast za „tri musketara“ koja su jos uvek isjecanjima ako ne bliskoscu spojene 😍..

Comments are closed.