Da li ste i vi primetili kao i ja isto?

Iza svake uspešne osobe stoji neka velika priča. Kako je sve postigla? Ko joj je pomogao? Ko je u njemu/njoj prepoznao talenat u pravom trenutku… A  onda i sva borba koja sledi nakon tog prepoznavanja talenta…

I uglavnom su to teske priče sa hajmo reći – srećnim završetkom. Da li se i vi kao i ja pitate zašto sve mahom liče jedna na drugu? 

Objasniću vam zašto.

Da li ste ikada na filmu videli borca koji pobeđuje u uštirkanoj uniformi sa blistavim okicama i fresh tenom? Ukoliko jeste, kladim se  da je to bila neka dobra parodija kojoj ste se slatko smejali. Takav borac ne postoji. Borac je u poderanoj uniformi, prašnjav i neispavan. Njegovo nam umorno lice pokazuje kroz šta je prošao i mi se saosećamo jer se i sami borimo. Kako i sa čim to je već individualno. Borac gine da postigne svoj cilj … igra na sve ili ništa baš zato što ne želi da život nastavi poražen. On mašta da stvari okrene u svoju korist. Dok se bori, on razmišlja samo o jednom… o svojoj najvećoj motivaciji. Danas, borac je svako ko želi da nešto postigne i napravi nešto od svog života.

KOLIKO SI SPREMAN DA BUDEŠ BORAC SVOG ŽIVOTA? 

Spremna sam! Čujem sebe glasno. I ako sam na smrt preplašena zbog čitavog rizika koji preuzimam – spremna sam! Da bljesnem nakon nekog vremena i da pocepanu uniformu zamenim Dior haljinama nakon završene borbe. Spremna sam da u toj istoj Dior haljini šetam francuskom rivijerom i odsedam u najboljim hotelima. Da – spremna sam, na sve poraze, rizike, padove i nervne slomove:) one male, a bogami i velike. Zaista sam bila spremna jer sam želela da dam svoj maximum ne bih li osetila čari življenja života punim plućima. Očekivali su od mene da se mlada udam… npr. odmah posle studija, jer to tako treba. Očekivali su da ću završiti sa nekim biznismenom jer zaboga lepa sam i tako treba. Klimala sam glavom na takve priče i dodavala neobavezno videćemo, polako ima vremena. A gorela sam u sebi da pokažem i dokažem da može i drugačije! Želela sam da svojim primerom pokažem i inspirišem ostale da u svojoj glavi stvore ideju da stvari morate i treba da radite na svoj način. Udaja nikada nije bila moja zvezda vodilja, ali vizija najbolje verzije sebe jeste. 

Bežite od kalupa, ne dozvolite da vas ukalupljuju kako je njima volja jer moraju nečim da se zabavljaju dok ispijaju kafe u prestoničkim kafićima. Pobegnite od mase, probajte da oslušnete svoju individualnost. Pokažite je u punom sjaju i videćete da će vam se trostruko vratiti.

Srećna sam i ponosna što danas kada se okrenem i pogledam iza sebe imam toliko toga postignutog da vidim.

Ima još dosta toga što želim i planiram ali ono što sam juče u šetnji Parizom tražila jeste najobičnija sveska. Zapravo dve sveske. Jednoj sam ime dala prošlost, a drugoj budućnost. Ova druga vezana za budućnost je malo obimnija:). Znam da ću potrošiti dosta olovčica šarajući tamo svoje snove. A prvu svesku čuvam i uzimam samo u posebnim situacijama. Nadam se da ih neće biti puno. Kada sam u lošem raspoloženju, kada vam otkažu posao, kada kasne isplate, kada se letovi otkazuju pa gubite poslove kada mnogoo toga krene po zlu, a na vama je da maestralno odigrate ne biste li izgubili sve što ste do sada stekli… E tada otvaram svoju svesku prošlosti, to će biti moja pilula za smirenje.

Kada si do sada uspela da središ sve nedaće iza sebe – uspećeš i ovo. Zatvaram svesku i razvlačim usne u širok osmeh. Sve su to lekcije iz kojih rastemo i svesčice iz kojih učimo. Ne zaboravite da za uspešan i ispunjen život ne postoji priručnik, ali vi uvek možete kreirati vaš lični. Budite kreator svog života. Budite jedinstveni i neka vas upamte po tome. Budite vi.

 

Pišite mi u komentarima šta je vaša motivacija i da li vredno radite na ostvarenju svog sna?:)

 

Do sledeće priče ljubi vas i voli vaša Koko!

 

Total
90
Shares