Jeste li oduvek zamišljali svoj životni prostor kao izvor neiscrpne energije, kroz koji ćete oživiti svaku svoju uspomenu i bitan trenutak koji ste zabeležili?! Imamo pravo rešenje za vas!

Još u vreme renesanse, popularnost takozvanih „tapiserija“, nije zaobilazila nijedan dom imućnijih stanovnika širom sveta, ali je nekoliko godina kasnije usled nepristupačnih cena, izgubila na potražnji, te su na red došli ukrasi od papira, koji su bili veoma interesantni  i laki za apliciranje.

Kako se ukus i stil neminovno rotiraju oko svoje ose, na velika vrata stigle  su i šarenolike tapete, ali u malo inovativnijem izdanju, takoreći  trodimenzionalnom.

Oslikavaju predeo vašeg doma upravo na način da se u njemu osećate slobodo, vedro i puno pozitivne energije, jer zbog svoje dubine i načina sečenja deluju kao da ste oživeli deo prirode, filma ili pak omiljene svetske zvezde, koja je zasijala baš u vašem dnevnom boravku.

Zbog toga su foto tapete postale prava remek dela današnjice. 

 Motivi koje možete odabrati:

  1. Skupoceno umetničko delo ( doprineće balansu   sofisticiranog i  minimalističkog  stila)
  1. Stilski nameštaj i kamin ( podsetiće vas na neka prošla vremena, koja sa sobom nose poseban užitak i ušuškanost)  
  1. Egzotična destinacija o kojoj maštate (pružice vam prozračnost, opuštajuću atmosferu i motivaciju da ne prestajete sa maštanjem)
  1. Oživite svoj omiljeni komad dela poput onog na filmskom platnu ( utisak da ste na premijeri pred bioskopskim platnom, na vas će delovati kao da se krenuli u neoznatu avanturu u poznatom okruženju)
  1. Karta sveta sa urezanim destinacijama (govoriće vam da nikada ne odustanete od svojih želja i planova)

Kako se ne morate ograničiti isključivo ulepšavaje doma,možete  razmišljati  da i svom poslovnom prostoru, studiju ili  ateljeu pružite suvremeni detalj koji će biti dobitna kombinacija.

 Ono na šta bi trebalo obratiti pažnju jesu dimenzije željenog motiva, jer se na većoj površini mogu izgubiti čar i postati neadekvatni datoj prostoriji. Zbog toga su te dve stvari usko povezane. Svaki enterijer bi sa sobom trebalo da nosi posebu priču, koju ćete vizuelno prikazati. 

Foto tapete se izrađuju na papirnoj površini u sedam debljina, i mogu biti glatke ili stukturirane.

Ukoliko je upravo ovakav način uređivanja prostora ono što se želeli ili smo vas pak ovim tekstom zainteresovali, odaberite motiv koji vas opisuje i potražite savet dizajnera, arhitekte ili tapetera, kako biste postigli  željeni efekat i koloritni sklad.

 

 

Andrea Sekulić