Dragana Mirković je jedna od naših najvećih zvezda, Iza sebe ima bezbroj poslovnih uspeha, prepunih koncertnih sala i pesama koje žive godinama. Ipak, to nije sve. Njen privatni život. život je verzija moderne bajke. Tome u prilog govori i činjenica da Dragana Mirković šesnaestogodišnju ljubav sa suprugom Tonijem svakodnevno neguje i da strast među njima tinja istim žarkom kao i pri prvom susretu. Kruna dugogodišnjeg braka, svakako su Marko i Manuela, koji sa roditeljima nizu uspomene u glavnom gradu Austrije. Tamo su našli  oazu mira u dvorcu,  koji se može zamisliti samo u Holivudskim ostvarenjima. Da joj ni druženja sa svetskim zvezdama nisu strana, Dragana Mirković pokazala nam je pre nekoliko nedjelja, kada je u srcu Beča ugostila poznatih glumaca Žan Klod Van Dama, sa kojim je dugi niz godina u prijateljskim odnosima.

O karijeri i ostvarenjima jedne od naših najpopularnijih pevačica   bi se moglo govoriti na više stranica, ali smo mi ovaj razgovor pretvorili u mali intimni siže, koji se bavi svakodnevnim navikama i malim „ženskim tajnama“  jedne, majke, domaćice i voljene supruge.

 

  1. Na koji način ste svih ovih godina ostali dosledni sebi, kako stilom života, tako i navikama, modnim izražavanjem i pristupom porodici? U čemu je tajna zahvaljujući kojoj ste istrajali i ostali ona stara Dragana Mirković uprkos pritisku savremenog načina života?

 Sve to dolazi od same osobe, i od toga koliko je spremna da pravi kompromise u životu i svom poslu. Ako je nešto „In“, ili „Mast have“ meni je nepotrebno.  Šta to uopšte znači!? Ako vam nešto ne stoji i ne ide uz profil ličnosti, taj naziv ne sme da postoji. Nisam dozvolila da me bilo koji i bilo čiji uticaji promene, jer sam onakva kakva jesam i koliko god budem ostala dosledna tome, dopadaću se i sebi i drugima. Veštačko i nasilno menjanje osobe dovodi do gubitka identiteta i samopouzdanja.

2.Shodno tome, koliko je zahtevno biti autentičan i inovativan?

Uopšte nije teško izvesti, samo treba verovati u svoje potencijale i izražavati kreativnost na pravi način. Kada to imate, vi ste interesantni, harizmatični i drugačiji. Ukoliko se koristi sve ono što je nametnuto, tu više nema potencijala za neuformisanost.

3.  Često ističete da vam je uloga majke jedan od najvećih prioriteta u životu i da sve slobodno vreme posvećujete istinskom vaspitavanju dece, kroz konstruktivne razgovore i druženja.  O  kojim njihovim osobinama rado govorite?

 Ono što sa sigurnošću mogu da kažem jeste da u njima vidim svoje osobine, a to je pozitivno rezonovanje stvari, stav i komunikativnost. Imati svoje mišljenje je veoma važno, u vremenu kada na njih imaju uticaj socijalne platforme, mediji, lako je biti poveden pogrešnim vrednostima. Posebno ako je reč odeci javnih ličnosti jer su i te kako svesni da im je mama Dragana Mirković. I to je određena vrsta tereta. Preponosna sam majka jer su ostali dosledni sebi. Ne moram da brinem hoće li ih neko povesti pogrešnim putem.

 4. Deca u adolescentskoj dobi, češće se proveravaju jedni drugima, nego roditeljima. Kako to funkcioniše u vašem slučaju?

 Mi imamo drugarski i otvoren odnos, sve delimo. Rado se posavetuju sa mnom ili sa suprugom Tonijem, a neretko smo i svi na okupu tokom razgovora. Meni to veoma znači, čak više nego njima. Oni su deca koja žive jednim normalnim životom, na prvom mestu im je škola, društvo, muzika koju vole. Veoma su talentovani, ali ne žele time da se bave. Bogatstvo njihove duše je to što imaju afinitete ka umetnosti. Marko svira klavir, a Manuela akustičnu gitaru i odlično peva operu. Zadovoljna sam i ispunjena.

  5.Veoma ste angažovani na profesionalnom planu, te su stalna putovanja sastavni deo života. Kada se vratite u svoj dom u Austriji, šta vas najviše relaksira?

 Najviše volim kada svi na okupu sedimo u dnevnom boravku, nebitno što su u grupicama, deca na jednoj strani, čujem ih kako na nemačkom prepričavaju anegdote iz škole, Toni i ja pijemo kaficu…ta atmosfera me opušta. Druga stvar koji mi predstavlja oazu mira jesu, odmori, jer smo tada 24h usmereni jedni na druge. Ti trenuci mi daju energiju i elan za čitavu godinu.

6. S obzirom na to da čitatelji imaju utisak da znaju dosta o vama, tokom dugogodišnje karijere, o kojim afinitetima i uobičajenim navikama niste govorili? Šta je to to Dragana Mirković privatno voli?

 Mogu reći da sam veliki „filmofil“, obožavam filmove, uživam u dobroj literaturi. Ne može da prođe dan a da nisam pogledala jedan film, naravno ukoliko sam kod kuće. U poslednje vreme volim Ruske filmove. Ranije sam gledala samo Američke, međutim Španci imaju iznenađujući kvalitet. Preporučujem čitateljima da pogledaju film “Led“, koji je na mene ostavio fantastičan utisak.

 7.Kojim žanrovima najčešće pribegavte?

 Sve žanrove volim da pogledam, horor najmanje, ali ukoliko ima dosta misterije i iščekivanja- zašto da ne. Ono u čemu uživam jesu drame, zasnovane na životnim i istinitim pričama

 

 Andrea Sekulić.