gospodina pravog, ljubav
Izvor: www.pexels.com

Da li smo, čekajući Gospodina Pravog, izgubile sebe?

Ne zavaravajmo se: svaka od nas sanja ili je barem nekad u životu sanjala da sretne Gospodina Pravog, famoznog princa iz bajke. No, kao što i pretpostavljate,  prinčeve možemo sresti samo u pričama koje su nam bake i mame čitale za laku noć. Od čuvenog „princa na belom konju“ obično dobijemo samo onaj drugi deo „paketa“.

Ima i onih srećnica koje pronađu Gospodina Pravog. Zapravo, onog koji je princ za njih. Onog koji ih gleda sa posebnim sjajem u očima. Onog koji im piše pesme. Onog kome su najlepše pospane i bez šminke, u njegovoj majici ili košulji. Ali, da li su one „srećnice“ i da li su oni „prinčevi“? I da li svaka od nas „princa“ zamišlja kao onog koji je beskrajno voli i poklanja raskošne bukete crvenih ruža ili kao nekog ko je izvodi u najluksuznije restorane i uvek rado čeka ispred stana u trenutno najskupljem modelu Audija? Šta zapravo znače „pravi ljudi“?

gospodina pravog, ljubav
Izvor: www.pexels.com

Mnoge od nas emotivni život pripisuju (lošoj) sreći. Oh, kad bih samo mogla da, poput Pepeljuge, na nekom balu naletim na Gospodina Pravog i završim u njegovom naručju. Pa…nije baš tako jednostavno. Neke se žale kako više nema muškaraca sa manirima i gestovima koji obaraju s nogu. Neki „prinčevi“ se žale kako je postalo nemoguće zavesti žene cvećem i dobrom poezijom. Drugi pak i ne pokušavaju da zavode poezijom, već odmah idu na tu kartu da su sve žene „iste“ i da žele iste stvari. I zbog toga ponekad izgube neku „princezu“. Sve je tako neverovatno zbunjujuće, a ono što u okolini najčešće vidimo često totalno obeshrabrujuće! Obeshrabrujuće je i to što rečenicu „Nisam srela Gospodina Pravog“, uglavnom čujemo od veoma lepih i uspešnih žena, često nesvesnih činjenice da bi najpre trebalo da uživaju u sebi. I činjenice da ne postoje savršeni ljudi, a ni savršeni odnosi. „Pravi“ i „prava“ ne znače savršenstvo i često su daleko od one slike koju kreiramo u svojim glavama. Ponekad je baš taj za koga mislimo da je „pogrešan“ zapravo (nama) pravi. Možda ste to već negde čule: često onaj koji „nije naš tip“ biva naša srodna duša.

Šta ako vam kažem da sresti Gospodina Pravog zapravo i nije samo deo srećnih okolnosti? Verovatno biste rekle da oponašam trenere ličnog razvoja kad kažem da zaista, ali zaista, uvek i neizostavno, privlačimo ljude u svoj život? Svojom energijom. Pogodite! Da bismo živele emotivnu bajku, možda bi najpre trebalo da (o)živimo ličnu duhovnu bajku.

gospodina pravog, ljubav
Izvor: www.pexels.com

Niko neće voleti nas i naš život dok sebe i svoj život ne zavolimo i same. Dok se ne pogledamo u ogledalu i radosnim uzvikom kažemo da smo tog trenutka najbolja verzija sebe– u fizičkom, duhovnom i intelektualnom smislu!

Naravno da sam ovaj tekst ovako naslovila sa očiglednom namerom- ne da kritikujem žene koje imaju „visoka i nerealna očekivanja“ ( uostalom, za svakoga je sreća nešto sasvim drugo, a savršenstvo svakako ne postoji), već da ukažem na to da smo uglavnom ( znam, zvuči užasno) za pronalaženje „gospodina pravog“ odgovorne same! Same biramo koliko ćemo se posvetiti sebi kako bismo istinski sebe zavolele. Ako smo već lepe, neodoljivo šarmantne, obrazovane, inteligentne i zabavne,  sasvim je u redu da učimo, radimo, bavimo se svojim hobijima, vozimo svoj automobil i plaćamo sebi i prijateljicama ručak u luksuznim restoranima ne očekujući da nam „princ“ ulepša život, već samo da ga „dopuni“ svojom pažnjom, nežnošću, podrškom i ljubavlju. „Biće sve ok“ je potrebno i onim najuspešnijima.

Svako je „pravi“ u onom trenutku života kad je pored nas. Nije tu bez razloga. Ali, često je „pravi“ onaj kome nismo ni pomislile da pružimo šansu jer ne ispunjava neki od kriterijuma. Često mislimo da je „pravi“ onaj za koga možda mi u ovom trenutku jednostavno nismo „prave“. Budite uverene da život uvek ima dobar plan za one koji su dovoljno hrabri da budu „oni pravi“, hrabri da se predaju celim bićem i da vole!

Prinčevi postoje samo u bajkama, savršeni muškarci bez mane samo u našim glavama, a oni „pravi“ , ali pravi ZA NAS čekaju da poverujemo da smo prave ZA SEBE. Verujte, bliže su nego što možete da zamislite.

Ukoliko vas zanima zašto ljubavni recepti ne funkcionišu, pročitajte ovaj članak.

Vladisava Milovanović

Total
3
Shares