Danas su u prelepom ambijentu kuće Kralja Petra I, Beograđanke sa Sanjom i Vesnom prošetale „Bulevarom ženskih tajni“ i uz razgovor provele ovo lepo nedeljno popodne.

Mnoge od njih su uspešne žene, ostvarene u svojim profesionalnim karijerama. Međutim, iako blistave na poslu – skupile su hrabrosti da sa nama podele kako u svom privatnom životu često ne sijaju istim sjajem, a kako je to najvažnije da bi se vodio srećan i kompletan život. Hrabrost i iskrenost ovih žena je ispraćena brojnim aplauzima. Ovo je bio događaj na kom su se skupile sve one koje žele da žive bolje i koje su spremne da podele sve ono čemu ih je život naučio, a da pritom saznaju nešto novo, pa možda čak i da promene neke svoje poglede na svet i ljude.

Bake i devojke, majke i deca, srećno zaljubljene i one razočarane u ljubav – danas su bile najbolje prijateljice.

„Na najvažnijim raskrsnicama života ne postoje putokazi već ih moramo sami pronaći, a najvažnije je da na tom putu budemo zadovoljni i koliko je moguće srećni“, bila je jedna od poruka današnje manifestacije.

Ovoga puta, sa damama su razgovarali glumac i trener za lični razvoj Siniša Ubović, specijalista kozmetologije i terapije za usporavanje starenja lica Tanja Kurčubić, srpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović, preduzetnica i vlasnica frizerskog salona Anđelka Simić, najpopularnija beogradska matičarka Gordana Zorić i trener za lični i poslovni razvoj, instruktor joge i kreatorka programa Yalcconcept Jovanka Vajagić.

Dvesta građanki glavnog grada, među kojima je bio i po neki džentlmen, sa širokim osmesima su pričale svoje životne priče. Govorile su o svojim muževima, momcima, o deci i o sebi.

Zanimljivo je da čovek tek kada počne naglas da izgovara svoju životnu priču, shvati da on u njoj često nije glavni junak.

Prva je Bulevarom prošetala predsednica opštine Savski Venac Irena Vujović. Poželevši dobrodošlicu svim damama, istakla je da su joj Sanja i Vesna ovom prilikom ostvarile veliku želju. “Moram priznati da smo mi sa Savskog Venca bili po malo ljubomorni na druge srpske opštine i da ste nam učinile veliku čast što ste ovde kod nas danas. Čula sam da nisu samo žene sa Savskog Venca ovde, već i žene iz drugih beogradskih opština“, izjavila je Vujovićeva.

Jedna od najhrabrijih žena je bila beogradska doktorka, majka i baka, inače bivša načelnica Hitne pomoći. Ona je prisutnima ispričala svoju životnu priču sa neverovatnim preokretom ostavivši svakoga bez teksta.

„Ja jesam bila dobra, ali ne zato što se to očekivalo od mene, već sam to želela ja sama. Uspela sam u karijeri, bila sam načelnica Hitne pomoći, a sada sam pomoćnik upravnika za lečenje. Ljudi su me uvek cenili. Međutim, u drugoj polovini života sam želela da budem ono što ja zaista jesam i došlo je do toga da sam morala da platim cenu, ali sam, sa druge strane, konačno rešila da naučim da kažem „neću“. Nikada se nisam pokajala, jer sam takav stav prenela na kćerku koja je na vreme naučila ono što sam ja, nažalost, kasno. Insistirala sam da mi deca budu dobri đaci. Ne imperativno da bih ja bila dobra majka – već da bih njima olakšala život. U tome sam i uspela, ali posle četrdeset godina sam se razvela. Saznala sam da je moj muž, inače profesor Univerziteta u Beogradu, imao odnose sa studentkinjama. Čak i sa jednom dete. Već pet godina dokazujem brak da bismo podelili bračnu imovinu, jer sve što smo kupovali i sticali je bilo na njegovo ime – prosto naša kultura tako nalaže. A on sada, kao dokaz da nije bilo zajednice života, prikazuje svoje vanbračno dete…“

Bilo je i srećnijih priča i završetaka. Na Vesnino pitanje „koliko vas svako jutro i veče partner poljubi“ – odgovor koji je izazvao ovacije publike je dala jedna dama. Ona je rekla da nju muž uvek poljubi za dobro jutro i za laku noć i da to radi već dvadeset pet godina. Sanja je u svom stilu dodala „to si ga ti naučila – ali kako si to izvela??“. Ova Beograđanka joj je kroz osmeh rekla da joj je to drugi brak, na šta su se sve nasmejale i nastavile sa šalama. Gospođa je kasnije dodala i par reči o svom prvom braku koji se završio tako što je ona uzela svoje dvoje male dece, jednu torbu i zauvek izašla kroz vrata stana. Danas, sa drugim suprugom ima jedno zajedničko dete, a njih dvoje zajedno imaju devetoro unučadi.

„Mogla bih reći da je ovo bio jedan jako uspešan dan. Prelepo je tokom par sati na jednom mestu gledati ovoliki broj žena sa zadovoljnim licima koje smelo rade na svom samopouzdanju. Ja ću danas, kada dođem kući nakon ovog događaja, biti jako zadovoljna i srećna zato što smo pričinili građankama Savskog Venca i šire – čitavog Bograda, mogućnost da prisustvuju „Bulevaru ženskih tajni“ i da dobiju razne korisne savete, kao i knjige naše drage Vesne Dedić i Sanje Marinković.“ – zaključila je Irena Vujović.

 

Tamara Roksandić