Jesen i zima su godišnja doba koja ne prijaju našem licu. Oštre temperature, sneg i suvo unutrašnje grejanje dovode do raznih problema sa kožom i licem uopšte. No, složićete se sa mnom – skoro svaka od nas ima po neki problem kada dođe proleće. Da li su to ekcemi, akne ili jednostavno suva, isušena koža – nije ni bitno!

Raspitivala sam se kako najlakše pripremiti lice za visoke temperature posle minusa i snega koji nas je pratio do pre mesec dana. A evo i odgovore koje sam dobila od eksperata na tom polju:

  1. PILING

Dobar piling je osnova svega. To je početni korak na putu do sjajne kože. U hladnijim mesecima koža postaje suva, tanka i kao takva je laka meta za taloženje mrtvih ćelija i produkciju toksina. Zbog ovih problema, upotreba nežnog pilinga je najbolje rešenje. Piling će pomoći da se oslobodite zimske kože, otvoriće pore i hidriraće kožu lica. Dva do tri puta nedeljno koristite hidratantnu masku kako biste održale kožu glatkom i hidriranom. To će vas dovesti do najboljih rezultata. Moj iskreni savet vam je da probate VICHY hidratantnu masku. Meni je pomogla + iako je ne koristim dugo, već sam uočila promene!

  1. KORISTITE BLAŽE KREME

Tokom toplijih meseci naša koža zapravo ima kontakta sa više vode, pa vam tokom letnjeg perioda nije potrebno toliko hidratacije (naravno, zavisno od tipa kože). Umesto teških zimskih krema, koristite losione i jednostavne kreme koje rashlađuju kožu u period visokih temperatura. Možete probati “Afrodita young & pure” osvežavajući tonik.

  1. ZAŠTITE SEBE I SVOJU KOŽU OD ZRAČENJA

Posle nekoliko meseci provedenih ispod slojeva odeće, lako zaboravimo da kožu treba zaštiti od sunca, iako je ovo zaista korak kojeg se treba držati tokom cele godine. Sada, kada su sunčaniji dani na horizontu, posebno je važno koristiti zaštitnu kremu sa faktorom 50.  Jedan od najboljih proizvoda na tržištu koji je efikasan i prija koži je „Kiehl’s ultra light Daily Defense”. Možete ga naći u Sephora radnjama. On ima visok nivo filtera koji pružaju koži efikasnu zaštitu od UV zračenja i istovremeno štiti kožu od bora ili pojavljivanja tamnih mrlja na licu.

  1. KREMA ZA OČI

Koža ispod očiju je mnogo tanja od ostalog dela lica i nakon hladnih meseci, verovatno je u očajnoj potrebi za hidratacijom. Adekvatna krema za oči će smanjiti efekte zatezanja kože na suncu, omogućavajući vam da gledate proleće svežim očima! Moj omiljeni preparat je “Clinique’s Pep-Start Eye Cream”, koji se takođe može naći u Sephori. Kružnim pokretima ovaj proizvod nanosite na predeo ispod oka.

Spremite sebe i svoje lice za predstojeće tople dane i letovanje. Uživajte u suncu i javite nam svoje recepte za blistavo, besprekorno, prolećno-letnje lice.

Tamara Roksandić